Corydalis Porcelain Blue wint de Gouden Tulp

Wij zijn verrast en trots dat we dit jaar wederom winnaar zijn geworden van de Glazen Tulp met onze Corydalis Porcelain Blue als meest veelbelovende tuinplant van 2021.

 

Corydalis Porcelain Blue is de meest veelbelovende tuinplant van 2021 en wint dus de Glazen Tulp. De Glazen Tulp is de prijs, die Royal FloraHolland, ’s werelds grootste afzetorganisatie van bloemen en planten toekent aan de mooiste bloemen en planten van het jaar. Een 25-koppige vakjury vond deze Corydalis Porcelain Blue de mooiste tuinplant. De plant is al te koop in de betere tuincentra. Onlangs kwam jurylid en groendeskundige Romeo Sommers Rick en Gerbert met de Glazen Tulp verrassen.

 

Corydalis Porcelain Blue (Nederlandse naam Helmbloem) valt op door bijzondere lichtblauwe bloemen en varenachtige blad. Het is een doorbloeiende, winterharde, ziektebestendige vaste plant, die weinig water vraagt. “De planten, die wij telen mogen bij ons in de kas best een beetje eigenwijs zijn”.

“Maar we moeten wel zeker weten, dat ze het bij de consument goed zullen doen. Omdat ze anders zijn of omdat ze het in de tuin of op het terras heel lang goed doen. We willen planten brengen, die in bloeiwijze, kleur of allebei net wat anders zijn dan anders.”

Ook voor volgend jaar zijn er weer aantrekkelijke nieuwigheden in ontwikkeling, misschien zit daar de beste tuinplant van 2022 wel tussen.