Typisch Kerst

Zo vlak voor de kerst heeft iedereen natuurlijk al zijn huis, tuin en/of balkon in de kerstsferen gestoken maar nog niet iedereen heeft alle kerstcadeaus in huis. Daarom willen we typische kerstplanten uitlichten waar we fan van zijn want het is gewoon een mooi cadeau om te geven.

De bekendste kerstplant is de kerstster waarbij de bladeren op grote bloemen lijken, een paar kerststerren in een rieten mand staan prachtig in ieder huis én met de juiste verzorging kun je er ook best een tijdje van genieten. De beste verzorging is om ze 1 keer per week onder water te zetten zodat de aarde zich lekker vol kan zuigen.
De Hulst is een kerstplant met rode besjes en groeit in de tuin, stukjes hiervan kun je gebruiken in kerststukjes of een tak in een mooi kerstboeket doet het ook goed.

Dan heb je de Amaryllis, dit is een bolgewas met grote trompetachtige bloemen, deze bloeit in de wintermaanden en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Combineer dit met een paar dennentakken en je hebt een prachtig kerstboeket.

Last but not least.. de kerstboom, dit is natuurlijk geen bloem of plant maar de dennenboom mag natuurlijk niet in onze typische kerstlijst ontbreken. Wij zijn voor het hergebruiken van de bomen, kerstbomen met kluit kunnen zo weer herplant worden, zo heb je volgend jaar weer evenveel plezier van je boom.

Fijne feestdagen én een bloeiend 2024
Namens het hele team van Woudenberg Tuinplanten